Voeding

De Barbados Black Belly staat bekend als een sober schaap, dat het ook op schrale weiden nog behoorlijk kan doen. Dat neemt niet weg dat ze bij een groot voedselaanbod kunnen schransen als de besten. Het is daarom wijs om spaarzaam te zijn met bijvoedering onder de vorm van krachtvoer. De gezondheid veronderstelt in de eerste plaats een goede penswerking en ruwvoer moet daarom altijd de hoofdmoot blijven.
Het hele jaar rond dagelijks een heel kleine portie lekker krachtvoer is natuurlijk interessant om ze handtam te maken en ze ten allen tijde vlot in de stal te krijgen.

Het jaar rond: water
We zorgen er steeds voor dat er voldoende proper water ter beschikking is. Dagelijks even nakijken of de waterbakken moeten worden ververst of bijgevuld. Tijdens de winter moeten ze ijsvrij gehouden worden.
 
Van lente tot herfst
Gras is ook voor de Barbados Black Belly een all-in voeding. Een goede weideflora is daarom fundamenteel. Ook het volgen van een beweidingssysteem is nodig om een optimale grasbenutting te hebben en om maagdarmbesmettingen tegen te gaan.
Zolang er voldoende gras beschikbaar is, vinden we het absoluut niet nodig om bij te voederen. Wel zetten we een likemmer met mineralenmengsel in de weide, om eventueel tekort ervan in de weideflora aan te vullen.
 
Tijdens de winter
Tijdens de winterperiode, wanneer de weiden kaal zijn, (+- januari/maart) is bijvoederen onvermijdelijk. Geeft het gras tijdens het weideseizoen absoluut geen verteringsproblemen, zodra we beginnen met bijvoederen of overschakelen op wintervoeding moeten we toch uitkijken om pensgisting en maagstoringen te vermijden.
Een evenwichtige wintervoeding is best gevarieerd, mag niet te eiwitrijk zijn, en moet zeker veel structuur hebben. In de ruif ligt bij ons daarom steeds onbeperkt hooi en in de voergoten geven we dagelijks een weinig krachtvoer.
 
Tijdens de draagtijd
We opteren eerder voor de ooien het hele jaar rond in gelijkmatige conditie te houden. In de eerste twee tot drie maanden van de dracht wordt de foëtus gevormd en is goed voeder van belang. Tijdens de laatste weken van de dracht is krachtiger voeder aangewezen; Het aanstaande moederdier moet dan woekeren met de inwendig verminderde beschikbare plaats. Het is dan zeker aangewezen om mineralen ter beschikking te stellen
 
Veranderen van voeder

Alle veranderingen van voeder (bvb. na de opstalling terug op de weide) kunnen best geleidelijk gebeuren. De bacteriën in de pens krijgen zo de tijd om zich aan te passen aan het nieuwe voeder.